FOTO Nakon što je izvrijeđao Hrgu, Bandić poslao pisma zagrebačkim roditeljima


ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić skuplja jeftine političke bodove trošeći novac kojeg stanovnici Zagreba uplaćuju u proračun. Nakon što je dva dana za redom u jednim dnevnim novinama zakupio pola stranice kako bi objavio oglas te reklamirao odluku Gradske skupštine o novčanoj pomoći za majku odgojiteljicu, ovaj put je poslao pisma na adrese roditelja s više djece.

Tako nam se u redakciju javila majka troje djece kojoj je pismo danas stiglo na adresu."Poštovani roditelji, drage majke i očevi,

sa zadovoljstvom Vas obavještavam da je Gradska skupština Grada Zagreba na moj prijedlog na sjednici 31.8.2016. godine usvojila Odluku o novčanoj pomoći za majku odgajateljicu, kojom se omogućava jednom od roditelja koji brine o najmanje troje djece ostvarivanje mjesečne financijske pomoći - za treće i svako naredno dijete prosječna plaća u Republici Hrvatskoj od 5.686,00 kuna na koju polaže pravo jedan od roditelja.

Grad Zagreb kontinuirano provodi pronatalitetnu politiku s ciljem poboljšanja kvalitete života obitelji s većim brojem djece. Uspjesi poduzetih mjera najbolje se očituju pozitivnim prirodnim prirastom.

Uvođenje novog oblika pomoći veliki je korak i zapravo nastavak unapređenja mjera pronatalitetne politike kojom nastojimo ojačati institut obitelji, omogućiti joj sigurniju egzistenciju, a djeci bezbrižnije odrastanje.

O ostvarivanju navedenog prava informacije možete potražiti na službenim stranicama Grada Zagreba, www.zagreb.hr, a za detaljnije informacije upućujem da se obratite Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Ilica 25.

Srdačno Vas pozdravlja Vaš gradonačelnik, Milan Bandić", stoji u pismu.

Inače, Bandić je priznao da je oglase platio gradskim novcem te da je to Grad koštalo od 10-12.000 kuna, dodajući kako to ne smatra populističkim potezom.

Koliko je stajalo slanje pisama na adresu nismo uspjeli doznati, ali smo dobili potvrdu da je to financirao Grad.

"Zadaća Gradske uprave je da redovito izvješćuje svoje građane o njihovim pravima", rekao je za Index Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. 

Ono što je sigurno je da tim potezom nastoji pridobiti što više glasova kod roditelja s više djece, pa ih tako podsjeća kako je Gradska skupština Grada Zagreba na njegov prijedlog na sjednici 31.8.2016. godine usvojila Odluku o novčanoj pomoći za majku odgajateljicu.Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: