Plenković kao Karamarko: Koristi zajedničke slike s Gotovinom za promociju


NAKON što su HDZ-ovci jučer na društvene mreže okačili fotografiju Andreja Plenkovića, Damira Krstičevića, Željka Dilbera i Ante Gotovine, danas su odlučili otiči korak dalje.

Korak koji je, u predizbornoj kampanji 2015. godine, poduzeo i Tomislav Karamarko.

Odlučili su iskoristiti sliku s generalom Antom Gotovinom za političku promociju HDZ-a, iako je Gotovina kazao kako se formalno drži dalje od politike.

Podsjetimo, Karamarko je u kolovozu prošle godine snimljen na kavi s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zadarskim gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i Željkom Dilberom. Nakon kave Karamarko i Gotovina nastavili su druženje u šetnji Zadrom.

Taj je susret bio osobito interesantan kada se uzme u obzir činjenica da je Tomislav Karamarko kao šef tajne službe aktivno sudjelovao u izručenju Gotovine. Karamarko je 2005. godine tako tvrdio da se diljem Hrvatske provode aktivnosti kako bi se Gotovinu lociralo i uhitilo.

Naglašavao je kako se s osobitom pažnjom pristupa Gotovininom užem krugu te kako se provode informativni razgovori.

Poznate su slike nakon uhićenja Gotovine na kojima bivši predsjednik Stjepan Mesić i Tomislav Karamarko uz čašu šampanjca nazdravljaju uspješno obavljenoj operaciji.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: