Kanal za navođnjavanje

Najnoviji žurnalistički trend na svekolikim srpskim sajtovima jeste da vas nateraju da jednim klikom miša saznate kako onaj neki izgleda danas.

Stave recimo naslov: "Sećate li se Bobe iz Žikine dinastije? Evo kako izgleda danas!"

Ili: "Za njom je uzdisala cela Jugoslavija! Evo kako izgleda danas!"

Ili: "Pogledajte kako danas izgleda žena Marinka Rokvića!"

Ali zamislite, recimo, da se pojavi naslov: "Sećate li se Studija B? Evo kako izgleda danas!"

I vi kliknete na daljinski upravljač.

- Hm, za razliku od Bobe iz Žikine dinastije koji izgleda isto ko ono kad je igrao Bobu iz Žikine dinastije, i za razliku od supruge Marinka Rokvića koja izgleda isto ko supruga Marinka Rokvića, Studio B uopšte ne liči onaj Studio B - uzviknućete očajno.

- Pa na koga vam liči?

- Meni Studio B danas najviše liči na Vučića! Pljunuti Vučić! - nastavićete da uzvikujete.

- Možda zato što je Vučić visok čovek, a i Studio B je izrazito visok, ima skoro 23 sprata...

- Moguće... Ali Studio B danas ima i Vučićeve crte lica...

- Ima, ima, baš je lep... - nastavićete da gledate u mali ekran Studija B, koji je u poslednje vreme sve manji i manji.

- Ima i Vučićevu boju glasa. Šapućuće poskakujuću...

- Ima...

Izgleda da sve loše stvari u našem društvu počinju da liče na Vučića, ali po svemu sudeći i sve dobre stvari u našem društvu počinju da liče na Vučića.

Studio je B nekada bio televizija gde ste mogli da saznate razne stvari: od toga šta radi opozicija do toga u kojim delovima grada će da bidne nestašica vode.

Sada na istom kanalu možete da ne saznate šta radi opozicija, ali i da saznate da li će biti nestašice vođe.

- Dragi gledaoci, dobre vesti su da nestašice vođe neće biti! U to možete da se uverite prateći naš kanal za navođnjavanje - kazaće spikerka.

- Mislite za navodnjavanje? - pitaće gledaoci.

- Ne, ne, za navođnjavanje, jer je smisao kanala za navodnjavanje da uvek bude vode, a smisao kanala za navođnjavanje je da uvek bude vođe - objasniće vam spikerka.

Studio B je postao televizija za integralne prenose Vučićevih zvaničnih konferencija za štampu, Vučićevih nezvaničnih konferencija za štampu i Vučićevih spontanih razgovorima sa slučajnim prolaznicima...

Nešto kao koka-kola koja je jednog dana dobila ukus pelinkovca.

Uglavnom, sad je to TV kanal za navođnjavanje koncipiran na jutarnjem, podnevnom i večernjem Vučiću, jer je to TV lice dobitna kombinacija.

Ne toliko dobitna kombinacija kod publike, koliko dobitna kombinacija kod oglašivača. Te su ovih dana sestre firme vlasnika Studija B pokupili bar četvrt para gradskog budžeta za sufinansiranje medija iako je od Đoke Vještice na toj televiziji ostalo samo lepo ime Đoka.

Većinsko mišljenje među naprednjacima jeste da su mediji osnovno sredstvo za rad na obradi biračkog tela. Te su uspeli da upropaste čak i Studio B - čije upropašćavanje je veći podvig od rušenja Avalskog tornja.

Od simbola Beograda samo se još Pobednik drži zubima za vazduh.

- Pobednik!? Mislite Vučić? - pitaće vas urednica prvog beogradskog kanala za navođnjavanje.Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: