Ministarstvo kulture odbilo je uvrstiti nove knjige Tomića, Dežulovića, Lucića i Đuderije u hrvatske knjižnice

'Dobrodošli u društvo prešućenih pjesnika i pisaca! Komisija za otkup knjiga Ministarstva kulture odlučila je da ove knjige neće vidjeti police hrvatskih knjižnica. Dobrodošli u rani srednji vijek hrvatske kulture. No one expects the Spanish Inquisition, but... this had happened. Sada nema druge nego kupit, ili fotokopirat', oglasio se tim povodom Dragan Ogurlić, direktor izdavačke kuće Adamić.

Nove knjige popularnih i čitanih autora sramotnom odlukom komisije ministarstva kulture koja odlučuje o otkupu knjiga za fond knjižnica neće se naći na policama hrvatskih knjižnica. Tim činom učinjena je namjerna alijenizacija i diskriminacija uglednih spisateljskih imena nacionalne kulture.

A riječ o romanu Ante Tomića “Ustav Republike Hrvatske” po kojem je Rajko Grlić snimio istoimeni fim ove godine, zatim pjesničkoj zbirci Predraga Lucića “Step by Step – Stepinac & još mnoge popularne pjesme”, pa obnovljeno izdanje “Pasje novele” Miljenka Smoje kojeg su priredili Boris Dežulović, Predrag Lucić i Dragan Ogurlić, također “Pjesme iz Lore” Borisa Dežulovića i “Zovem u vezi posla” Bobe Đuderije.

Kako je Dragan Ogurlić iz izdavačke kuće Adamić kazao u intervjuu za portal HeraZnanje.com: “Mi smo u Adamiću u svega godinu i dva mjeseca prošli put od izdavača koji je svojim naslovm “Smijeh slobode” predstavljao Hrvatsku na Sajmu knjige u Frankfurtu 2015., do izdavača kojem se ne otkupljuju knjige za knjižnice.”Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: