Bež'te slepci, idu Smederevci

Marija Šerifović je 2008. godine podržavala Srpsku radikalnu stranku, avangardu Srpske napredne stranke, te im je pevala po mitinzima. Bilo je to vreme evrovizijskog hita “Molitva”, koji su radikali u sastavu Nikolić, Vučić & his Meteors obožavali, a najviše ih je dojmio onaj stih: “Ko razum da gubim, jer stvarnost i ne primećujem”.

Nekako je bio autobiografski. Posle su evrovizijski evroskeptici postali evrovizijski evrofanatici, ali ni to nije mnogo pomoglo, pa i dalje rado pevuše: “Ko razum da gubim, jer stvarnost i ne primećujem”. S tim što se Šerifović Marija kasnije pokajala, ali posle pevanja nema kajanja.

Vlado Georgiev je podržao Sašu Jankovića, pa mu je već plakatiran koncert u Smederevu otkazan na veoma originalan način: “Koncert se otkazuje zbog bolesti organizatora koncerta. Dijagnoza: ko razum da gubim, jer stvarnost i ne primećujem”.

Estradni trend je da do daljnjeg po smederevskim halama može da peva samo Aleksandar Vučić sa pratećim bendom. On, istina, ne zna da peva, iako je to nemoguće.

Onda su neki Smederevci uzviknuli: “Bež'te slepci, idu Smederevci”, tačnije: “Bež'te SNSlepci, idu Smederevci”, te su organizovali koncert podrške otkazanom koncertu.

Dijagnoza onih koji su otkazali koncert tu je potvrđena: umesto da je u subotu uveče Georgiev održao koncert u hali koji niko ne bi ni primetio, jerbo su koncerti rutinska stvar, na smederevskom trgu održan je protest koji su svi primetili, uključujući i one koji nikada ne bi ni išli na koncert Vlade Georgieva.

- Koji slepci! - mora da je uzviknuo i Aleksandar Vučić kad je izračunao kolateralnu štetu koju su napravili njegovi partijski puleni iz Smedereva.

Informer je potom objavio tekst: “Pijana seljačina”, a može se očekivati da ovih dana anonimni marketinški genije SNS osmisli kako je Vlado Georgiev čovek zadužen za sprovođenje makedonskog scenarija u Srbiji zato što se preziva tipično makedonski.

Što lepo jednom u Nedeljniku reče Vlado Georgiev: “Kad bi ovaj što na sve vara makar bio šmeker”.


Draža Petrović
Kolumna za dnevni list Danas

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: