Srednjoškolcima u Novom Sadu plaćaju da prikupljaju sigurne glasove za Vučića

Srednjoškolcima u Novom Sadu plaćaju da ubede punoletne vršnjake da glasaju za predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, piše Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

"Srednjoškolci se već nedeljama bore da 'kupe' glasove svojih punoletnih vršnjaka kako bi oni glasali za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Oni koji skupljaju, za 15 glasova dobiju izmedju 1.500 i 2.000 dinara, a vršnjaci često daju podatke zato što žele 'da učine' svojim drugarima", navodi VOICE.

"Drugarica skuplja glasove, za 1.000 dinara. Sve zavisi kome kakvu priču proda, znam neke koji su joj dali broj lične karte, ali im ona nije obećala pare, oni su rekli da neće ni izaći, ali eto da bi ona dobila pare dali su joj brojeve", ispričao je srednjoškolac M.V. Srednjoškolci komuniciraju direktno ili preko Fejsbuka, gde traže ime i prezime, adresu, broj telefona, JMBG ili broj lične karte.

"U principu (srednjoškolci) ne znaju o čemu se radi, kada im kažeš da je to kupovina glasova, oni to ne shvataju. Danas sam drugarici objasnio da je to kažnjivo, tako da se malo trgla, uplašila se da je ne prijavim, pa je rekla da je ne mešam, da neće to više raditi", priča ovaj srednjoškolac.

"Kad su u razredu, svi su super, pa su u fazonu to mi je najbolji drug, daću podatke, šta to meni znači. Medjutim, ima i onih koji neće. Svi razmišljaju da sa tim jednim glasom ne može ništa da se uradi, da ništa ne znači", rekao je R.L.


Izvor: Novinska agencija Beta

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: