Bratislav Gašić dobija vojsku ili Službu?

Bratislav Gašić u narednim danima mogao bi da bude vraćen u vrh vlasti na velika vrata.

Kako piše "Blic", Gašić bi mogao da se vrati na mesto ministra odbrane ili da preuzme Bezbednosno-informativnu agenciju. Naime, novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić je sinoć razgovarao sa Gašićem na tu temu.
 
"Vučić je do tri sata ujutru ostao u stranci, gde je sa stranačkim rukovodstvom i koalicionim partnerima slavio uz trubače. Gašić je iz Kruševca stigao sa zakašnjenjem i na proslavi je pao dogovor sa Vučićem o budućem angažmanu", kaže izvor "Blica" koji je prisustvovao slavlju.
 
Podsetimo da je Gašić sa mesta ministra odbrane smenjen kada je uvredio novinarku B92 Zlatiju Labović rekavši joj da "voli novinarke koje lako kleknu". Nakon burne reakcije javnosti, Vučić ga je smenio i rekao da Gašić godinu dana neće obavljati nijednu javnu funkciju. Taj period je istekao pre nekoliko meseci.
 
Dodajmo još da se o mogućnosti da Gašić bude na čelu BIA-e pisalo još u septembru prošle godine. Za njega se nezvanično spekulisalo i da bi mogao da dobije mesto u SDPR.
 
Mesto direktora BIA je jedno od najozbiljnijih i najosetljivijih pozicija u državi jer se u tu agenciju slivaju svi poverljivi bezbednosni podaci vezani za unutrašnje i spoljne prilike. Za šefa BIA svaka vlast postavlja poverljivog i odanog čovek.

Izvor: Blic, Radio 021 

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: