Funkcioner SNS slupao službeni auto vraćajući se sa koncerta Baje Malog Knindže

Novosadska inspekcija pokrenula je disciplinski postupak protiv svog zaposlenog Gorana Tamindžije jer je 5. marta, prilikom povratka sa predizbornog skupa SNS-a u Kaću, slupao službeni automobil.

On je tog dana bio na koncertu Baje Malog Knindže koji je SNS organizovao u Kaću u sklopu predizborne kampanje Aleksandra Vučića, a prilikom povratka je izleteo sa puta i slupao službenu škodu "fabiju". Policija je utvrdila da je imao 1,09 promila alkohola u krvi, javlja O21.rs

U odgovoru na odborničko pitanje odbornika Aleksandra Bujića iz Pokreta "Dosta je bilo", Gradska inspekcija je navela da je Tamindžija zaposlen kao predradnik-izvršilac poslova prinudnog izvršenja u Odseku za prinudna izvršenja inspekcije i da je tog dana od 15 do 22 časa bio pasivno dežuran.

Kao osnov za disciplinski postupak, koji je pokrenut 21. aprila, navedeno je da je on nezakonito i nesavesno raspolagao vozilom, kao i da je počinio težu povredu radne obaveze jer je bio pod uticajem alkohola. Disciplinska komisija još nije izrekla kaznu, koja može biti od smanjenja plate do otpuštanja.

Odbornik Aleksandar Bujić je za 021.rs naveo da je ovaj postupak protiv radnika inspekcije jasan dokaz da SNS koristi javna sredstva za potrebe stranke, kao i da očekuje da komisija propisno kazni radnika jer je auto potpuno uništen.

Izvor: 021.rs

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: