Hiljade građana i studenata i danas protestuje u Beogradu, Novom Sadu, Nišu...


U Beogradu, Novom Sadu i Nišu u toku su protesti studenata, koji su na ulice izašli drugi dan zaredom jer su, kako ističu, nezadovoljni rezultatima izbora za predsednika.

Radi se, kako su rekli učesnici, o protestu organizovanom putem društvenih mreža, i da njime žele da iskažu nezadovoljstvo zbog rezultata  izbora.

Naš reporter javlja da učesnici ne nose stranačka obeležja. Podsećamo, studente i mlade su podržali predsednički kandidati Saša Janković, Boško Obradović i Beli Preletačević, kao i Nova Srbija Velimira Ilića - a svi oni su pozvali učesnike da ne nasedaju na provokacije i mirno protestuju.

Protestna kolona je krenula ka centru glavnog grada Vojvodine, javlja naš reporter iz Novog Sada.

Novosadski protest, za razliku od beogradskog, ima svog organizatora i to je "Studentski pokret Novi Sad" iz kog su istakli da protestuju protiv bede, prevare i laži ovog sistema.

Kako navode iz tog pokreta, vlast mlade decenijama laže, a kad završe fakultete ne ostaje im ništa drugo nego da se pakuju.

Ovaj protest je antipolitički i njime žele da pokažu nezadovoljstvo ovim sistemom, naveli su organizatori.

Naša reporterka iz Niša javlja da je jučerašnje okupljanje počelo s nekoliko desetina, a kako se informacija o tome širila društvenim mrežama, i kolona se povećavala. Tako je i danas.

Kaže da su među okupljenima uglavnom studenti i srednjoškolci, ali ima i starijih. Oni su se informisali preko, kako su naveli, više različitih Fejsbuk grupa, koje upućuju različite poruke (skup protiv rezultata izbora, medijskog mraka...), a zvanično nema organizatora.


Izvor: N1, Radio Slobodna Evropa

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: