Izbori u ludnici

Problem kod izbora u ludnici jeste što nikada ne pobedi psihijatar, već najveći ludak. Kako je to u Srbiji, videćemo u nedelju uveče.

I Srbija je tokom kampanje ličila na ludničicu u kojoj je vlastima sve dozvoljeno, pa ovi izbori zapravo najviše izgledaju kao izbori za konačno cementiranje jednog čoveka.

Tokom ove kampanje redakciju Danasa posetilo je pet predsedničkih kandidata: Čanak je bio najduhovitiji, Obradović najsrdačniji, Jeremić najpričljiviji, Janković najsmireniji, Radulović najspremniji.

Beli je dvaput obećao da će doći, ali oba puta nije došao. Prvi put bez obrazloženja, drugi put se pravdao bolešću.

Vučić je rekao da će "pokušati da nas uglavi" (makar za intervju), ali nas kao ni prošle godine nije "uglavio". I pored naše dobre volje, nije nas za intervju "uglavio" niko drugi iz SNS.

I to je zapravo pokazatelj da ova vlast novinare i medije deli na one prvog i drugog reda.

Na kraju je Demostat juče objavio: Vučić je na 56 odsto, drugi je Beli, treći Jeremić, četvrti Janković. Oni koji misle da ovakva istraživanja demorališu birače zapravo su u krivu: već znam dvojicu koji će na izbore izaći jer hoće da pokažu kako se Demostat grdno zajebao, a o Faktor plusu i Ipsosu da ne pričamo.

Nema drugog saveta za nedelju, sem: pokažimo istraživačima da su se zeznuli. A ako ne uspemo, do sledećih izbora makar možemo da otvorimo agenciju za istraživanje javnog mnjenja koja će nam pokazivati rezultate koji nam se sviđaju.


Draža Petrović
Kolumna za dnevni list Danas

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: