Načelnica: Ne pretimo otkazom, ali ne doprinosi radu službe

Posle priče N1 o medicinskoj sestri iz Čačka, Vesni Vujičić, koja je, kako tvrdi, pred otkazom zbog podrške u predsedničkoj kampanji Saše Jankovića, u Opštoj bolnici Čačak održana je konferencija za novinare.

Načelnica urgentne službe čačanske bolnice Biljana Kočović tvrdi da se Vesni Vujičić ne preti otkazom, ali da će o tome odlučiti pravna služba.

"Naravno nismo još došli do te priče jer nju nikada... Da vam kažem nešto, jedna je priča pretnja otkazom, pazite ko kome danas može da preti otkazom, mora sve da bude dokumentovano", kaže Kočović.

Prema rečima doktorke Kočović, medicinska sestra Vesna Vujičić ne doprinosi kvalitetnom funkcionisanju urgentne službe u Čačku.

"Znate, svima nama ističe vreme za rad u nekoj službi, ne može u hitnoj službi isto raditi medicinska sestra sa 23 i medicinska sestra sa 53 godine, da se ne lažemo".

Vesna Vujičić je završila medicinsku školu u Čačku i medicinska sestra je već 30 godina. Njen rad je doveden u pitanje, kako tvrdi, od kada je postala aktivna u političkoj kampanji Saše Jankovića.

"Meni se stalno traže neke greške, bogu hvala do sada nisam napravila nijednu grešku da ugrozim život pacijentu, da dam pogrešnu terapiju", kaže Vesna Vujičić.

Posle tri prijave za devet dana za rad u službi Vesna kaže da ne očekuje povoljan ishod.

"Ove prijave su atak na moju ličnost na moje radno mesto, da osobe koje me tuže one će ujedno i da presuđuju, mogu da očekujem samo najgore".

Izvor: N1

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: