Otvoreno pismo ministru Stefanoviću

Dobrica Veselinović iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" demantovao je danas da je jedan organizatora protesta "Stop diktaturi" koji se zbog nezadovoljstva rezultatima izbora održavaju širom Srbije. Ministar policije Nebojša Stefanović je u jutarnjem programu TV Pink naveo da opozicija stoji iza protesta i da se to može videti na snimcima koje kače na društvenim mrežama.

Veselinović je uputio otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću koji ga je na Televiziji Pink, kako je naveo, "s nekolicinom ostalih apostrofirao kao organizatora spontanih protesta 'Stop diktaturi' ". 

"To je ordinarna laž. I sa ovakvim lažima mora da se prestane! Ovo nemoj da shvatiš kao molbu, već kao zahtev! Ako ti i vaše službe, kojih verujem da ima i više nego što možemo da zamislimo, i koje raspolažu nama nezamislivim resursima, imate dokaze za bilo kakvo protivdržavno delovanje, slobodno me uhapsite", naveo je Veseličnović u pismu.

Veselinović je rekao da obećava da će se odazvati i da neće pružati otpor. 

"Odazvaću se kao i svaki put kada sam pozvan, jer za razliku od tatinih sinova, tajkuna i huligana koji koriste šeme, veze i poznanstva, ja verujem u pravnu državu i institucije koje su tu da rade svoj posao i dobrim uživaju poštovanje gradjana. Ako imate dokaze za bilo kakve prekršaje, slobodno nastavite da zatrpavate tužilaštvo besmislenim prijavama protiv mene i ostalih članova inicijative Ne da(vi)mo Beograd, na koje se sudije smeju, i koje svakako bivaju odbačene već posle prvog ročišta, a ima ih, nakupilo se već preko 20", navedeno je u saopštenju. 

Veselinović je naveo da je "služba" koju plaćaju gradjani Srbije vrlo "ažurna u tome i ne skriva da jako opsežno radi na slučaju inicijative Ne(da)vimo Beograd" 

Veselinović je na kraju pisma naveo da u pismu ne persira ministru policije jer to, kako se navodi, ne zasužuje. 

"Nebojša, ne persiram ti, jer mislim da ti to ne zaslužuješ. Ne zaslužuješ da predstavljaš, naredjuješ i govoriš u ime hiljada policajaca i policajki koji savesno obavaljaju svoju dužnost, i još nekoliko hiljada poštenih službenika i službenica koji su sticajem nesrećnih okolnosti pod tvojom 'kontrolom'", piše u pismu Dobrice Veselinovića.

Izvor: N1 

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: