Policija saopštila da se automobil odbornika DS-a u Odžacima "samozapalio"

Policija u Somoru je potvrdila da se u Odžacima zapalio automobil kandidata za odbornika na lokalnim izborima u toj opštni Miroslava Ilića, i dodala da, po toku istrage, za sada nema elemenata krivičnog dela. U policiji je agenciji Beta rečeno da se auto "samozapalio" oko ponoći i da je kasnije tokom noći usledila eksplozija, te je auto potpuno izgoreo.

Po nezavaničnim informacijama, druga eksplozija desila se jer plinska boca u automobilu nije bila zatvorena, te je zbog curenja plina došlo do "novog samozapaljenja auta".

U policiji je rečeno da po toku istrage nema elemenata krivičnog dela, ali da će detalji biti poznati kada rad policije bude u potpunosti završen.

Ranije danas, Miroslav Ilić, odbornik sa liste Demokratske stranke (DS) u Odžacima rekao je da mu je auto zapaljen sinoć i da su nepoznati počinioci pokušali su da ga zapale dva puta.

Ilić je agenciji Beta rekao da je juče tokom dana radio u kampanji za lokalne izbore u okolnom selu Deronje i da je nakon što je došao kući oko ponoći na prozor počela da lupala komšinica, koja je vikala da mu gori auto.

"Izašao sam i auto je goreo s prednje strane i pošto nisam bio siguran šta se dešava, da li je neko to uradio ili je elektronika automobila pravila problem, ja sam vatru lokalizovao i skinuo kleme sa auta", rekao je Ilić.

On je dodao da je nakon toga, oko 2.30 ujutru, čuo eksploziju i da je shvatio da auto ponovo gori.

Prema njegovim rečima, ovog puta je požar krenuo sa zadnje strane, a vatrogasci i policija izlazili su na teren.

Ilić je dodao i da su ga ka tokom kampanje na prethodnim pokrajinskim izborima napadali iz SNS i da su mu tada poslali "batinaše".

"Ja se ne bojim, ne može niko da me zastraši na ovaj način", rekao je Ilić.

U Odžacima se ovog vikenda održavaju lokalni izbori, a Ilić je na listi "Demokratska stranka – Aleksandar Dikić" u kojoj učestvuju i predstavnici Romske partije i Demokratskog saveza vojvođanskih Hrvata. Pored Odžaka, lokalni izbori sutra se održavaju i u Kovinu, Zaječaru, Kosjeriću i Vrbasu.

Izvor: Beta

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: