Publika pjesmom utišala HSP-ovce koji su pokušali „minirati“ Frljićevu predstavu

Ne pamti se kada je splitski HNK privukao ovakav interes javnosti i dovukao toliki broj „ljubitelja kazališne umjetnosti“ pred najznačajniju kazališnu ustanovu u Dalmaciji.

Od 17 sati pred splitski HNK počeo je pristizati veliki broj „kazališnih znalaca“, želeći spriječiti održavanje predstave Olivera Frljića, „Naše nasilje i vaše nasilje“, koja se igra u sklopu Marulićevih dana. 

Onima koji su htjeli pogledati predstavu bijesna masa izvikivala je „“Govna jugoslavenska“, „kurvo četnička“, „ku'ćeš vještice“, „udbaško govno“, „cigani“, „sotone“, „odlazite iz hrvatskog Splita“ … Policiji koja je pozvana da pruži sigurnost gledateljima vikalo se „jel' vas ovo ne vrijeđa“ i „jeste li vi Hrvati“. Tražilo ih se i da uhite Frljića i da se postavi Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture.

Najglasniji među bukačima su bili članovi i simpatizeri HSP-a. Nekolicina njih je uspjela kupiti i karte za predstavu te ušla u dvoranu namjeravajući „minirati“ izvedbu. No, kada su počeli vikati i pjevati, vjerojatno nisu očekivali reakciju publike u dvorani. Naime, gledatelji su spontano počeli pjevati „Kad bi svi ljudi na svijetu“, pjesmu Arsena Dedića iz davne 1967. godine, i tako utišala bukače. Kako je to izgledalo možete vidjeti na ove dvije snimke:
Izvor: Lupiga.com

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: