Saša Janković - Mi smo pobedili, trka je tek počela!


Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković proglasio je večeras "pobedu pristojnosti" i najavio da je njegov put tek počeo i da će vratiti osmeh na lice građanima.


"Značajan dan je bio danas, biće neobično, ali moram da proglasim pobedu. Pobedu pristojnosti, divnih ljudi, pobedu vrednosti, pobedu Srbije koja više nije ista", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Prema nezvaničnim rezultatima Ipsosa, na osnovu 92 odsto obrađenog uzorka, kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić dobio je 54,9 odsto, a Janković 16,1 odsto, dok je na trećem mestu Luka Maksimović, poznat kao Ljubiša Preletačević Beli dobio 9,4 odsto.

"Neki ljudi su već na neobičan način već proglasili izbornu pobedu, a to je u potpunosti u skladu sa načinom na koji su vodili izbornu kampanju. Niti nam je takva izborna kampanja niti takva Srbija bila cilj, nama je cilj ono što smo radili sa sjajnim ljudima i sjajnim organizacijama. Sačekaćemo prave izborne rezultate, u skladu sa njima ćemo se ponašati", rekao je Janković.

Janković je naveo da bi u uslovima fer kampanje, medija i finansija, bio prvi koji bi čestitao pobedu.

"U ovom momentu mogu da čestitam samo onima koji su u ovakvim uslovima učestvovali u ovakvoj trci, a ova izborna trka traje i trajaće. Ovo je politički proces koji je počeo i uneo novi optimizam u Srbiju. Vratićemo, institucije, dostojanstvo i osmeh građanima. Naš put je tek počeo", rekao je Janković.


Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: