Unija sindikata prosvetnih radnika podržava studente

Mirna okupljanja u pojedinim gradovima naše zemlje dokaz su da prethodni višegodišnji protesti prosvetnih radnika nisu bili bez povoda i razloga, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije koja dodaje da podržava "sve zahteve koji će doprineti ozdravljenju društva".

U saopštenju se navodi da je stanje prosvete najbolji pokazatelj stanja celog društva i podseća da je bedan položaj prosvetnih radnika godinama povod za njihove proteste.

Navodi se da svoje nezadovoljstvo pokazuju i vojska, policija, studenti, radnici, intelektualci i seljaci.

"Korupcija, nepotizam, bezakonje, male plate, urušavanje institucija i iseljavanje mladih su samo neki od problema našeg društva o kojima okupljeni govore. Protiv ovih pojava se na svoj način, uporno i istrajno, već 18 godina bori i Unija SPRS i zato Glavni odbor podržava protest svakog pojedinca i udruženja protiv navedenih bolesti našeg društva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "svaki prosvetni radnik koji je nezadovoljan ima potpuno pravo da svoje nezadovoljstvo iskaže i na ovaj način".

Unija SPRS u saopštenju navodi i da se ograđuje od politikantskih zahteva i parola, a podržava "sve zahteve koji će doprineti ozdravljenju društva".

"Prosvetni radnici treba da budu uz svoje đake i studente i podrže miran način izražavanja njihovog nezadovoljstva i tako pokažu da su pre svega i iznad svega učitelji", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: N1

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: