Zoran Živković: SNS i Vučić odgovorni ako se mom detetu nešto desi

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da će smatrati direktno odgovornim funkcionere Srpske napredne stranke i premijera Aleksandra Vučića ako se bilo šta desi nekom od dece na protestu, pa i njegovom detetu, čije su fotografije javno objavljene.

Živković je agenciji Beta rekao da je to što je šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović na javnom servisu pokazao fotografije nekoliko funkcionera političkih stranaka, novinara, pa i dece nekih od njih, među kojima je i fotografija njegovog sina na protestu u Beogradu, predstavlja stavljanje mete na leđa te dece.

"To je stavljanje targeta, mete toj deci na leđa. A ta deca su bila u nekom protestu koji je studentski i omladinski i ima svoje opravdanje i mnogo je bolje da su ta deca tamo, nego da kao deca ovih koji ih ogovaraju budu na splavovima sa prostitutkama, kriminalcima i dilerima droge", istakao je Živković.

On je napomenuo da je te fotografije prvo objavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pa potom Martinović u parlamentu na konferenciji za novinare, a zatim i u emisiji na javnom medijskom servisu.

"Te fotografije iz bilo kog da su izvora su nedopuštene za javno objavljivanje, posebno ne uz hrpu laži koje su i Stefanović i Martinović rekli uz to", rekao je Živković.

On je naveo i da je upozorio nadležne organe na to što se desilo i na nezakonito ponašanje ministra i Martinovića.

"Njih dvojicu i njihovog šefa ću smatrati lično odgovornima, ako se bilo šta desi bilo kom detetu na tom protestu, pa i mom detetu", upozorio je Živković.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je nedopustivo to što je funkcioner Srpske napredne stranke javno prikazao fotografije dece pojedinih političkih funkcionera i novinara sa protesta u Beogradu i da to predstavlja pokušaj zastrašivanja.

"Očigledno je da režim želi po modelu diktatura da uplaši kako roditelje tako i decu koja su danas na ulicama kako Beograda tako i nekoliko gradova širom Srbije. Targetirati omladinu i prikazivati u medijima njihova lica i optuživati da oni ruše sistem i da su protiv režima je nešto što je potpuno nedozvoljeno u demokratski uređenim državama", rekao je Šutanovac agenciji Beta.

Upitan za fotografiju na kojoj je on, Šutanovac je rekao da je ta fotografija snimljena prošle godine na jednom od protesta u Hercegovačkoj ulici u Beogradu gde su u noći između 24. i 25. aprila prošle godine ljudi sa fantomkama porušili nekoliko objekata.

Izvor: N1

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: