Ćulibrk: U Strazburu bi na žalbu Stefanovića pali u nesvest

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk rekao je da i jeste i nije iznenađen odlukom Apelacionog suda u Beogradu da NIN nije kriv za tekst "Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale".

Ćulibrk je u Novom danu televizije N1 rekao da nije očekivao da Apelacioni sud donese konačno rešenje i naredi ministru da NIN-u plati sudske troškove, ali da jeste očekivao da se poništi prvostepena presuda.

“Ja sam rekao i tada, i na suđenju, za nas će Nebojša Stefanović biti glavni fantom sve dok se ne utvrdi ko je te noći rušio”, rekao je Ćulibrk i upitao zašto ministar nije dao nalog da se taj nalog ispita, ističući da se u izveštaju Unutrašnje kontrole MUP-a slučaj Savamala ne pominje ni jednim slovom.

Budući da je ministar, posle prvostepene presude, rekao da će novac od odštete uplatiti u humanitarne svrhe, Ćulibrk je najavio da će se NIN takođe odreći naknade propisane presudom, i od Stefanovića tražiti da im dostavi račun gde je hteo da uplati humanitarnu pomoć, te da će novac na taj račun biti i uplaćen.

Ćulibrk podseća da na rešenje Apelacionog suda nema žalbe, a povodom najave Stefanovićevog advokata da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava, kaže da bi u “Strazburu popadali u nesvest kada bi videli tu žalbu”.

Izvor: N1

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: