Gašić od sutra na čelu BIA, Vučić izjavio: Gašić je vredan i posvećen čovek

Nekadašnji ministar odbrane Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić sutra će biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije, pišu danas Večernje novosti, pozivajući se na izvore u vrhu vladajuće koalicije.

Gašić će na čelu BIA zameniti Aleksandra Djordjevića, koji je tu dužnost obavljao od 2013. godine.

On je pak, za Radio Slobodna Evropa, rekao da su informacije da će se naći na čelu BIA "novinarske priče".

Nije želeo ni da demantuje ni da potvrdi informaciju da će u utorak biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije Srbije, kako su preneli beogradski štampani mediji. "Nemate razloga o tome da me pitate. To su novinarske priče. Neću ništa da vam kažem. Nemam komentar uopšte", kazao nam je Gašić u kratkoj telefonskoj izjavi.

Gašić je sa mesta ministra odbrane smenjen u februaru 2016. godine pošto je u Trsteniku uvredio novinarku televizije B92.

On je tada dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj" rekao da: "Voli novinarke koje lako kleknu".

"Bratislav Gašić je veoma vredan, posvećen čovek, odan svojoj državi", rekao je za Blic premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje da li je tačno da Gašić preuzima rukovođenje BIA od dosadašnjeg direktora Aleksandra Đorđevića.

"Zahvalan sam Đorđeviću na očuvanju pune stabilnosti Republike Srbije i primernom i odgovornom obaveštajnom radu", istakao je Vučić.

Kako piše Blic, time praktično potvrdio izbor Gašića na novu poziciju.

Inače, mediji su objavili da će nekadašnji ministar odbrane Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić sutra biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije.

Gašić je za Radio Slobodna Evropa, rekao da su informacije da će se naći na čelu BIA "novinarske priče".

Nije želeo ni da demantuje ni da potvrdi informaciju da će u utorak biti imenovan za direktora Bezbednosno informativne agencije Srbije, kako su preneli beogradski štampani mediji.

"Nemate razloga o tome da me pitate. To su novinarske priče. Neću ništa da vam kažem. Nemam komentar uopšte", kazao nam je Gašić u kratkoj telefonskoj izjavi.

Izvor: Beta, Blic, N1

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: