Janković: Režim namerava da izazove incidente na protestu

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića je optužio "režim" da namerava da izazove incidente na sutrašnjem protestu koji opozicione stranke i udruženja građana organizuju jer Aleksandar Vučić postaje predsednik Srbije.

Pokret je u saopštenju naveo da Vučić namerava da optuži opoziciju za rušenje stabilnosti i mira, "što je već pokušavao i pomagao drugima u okruženju da čine".

"Ne treba dozvoliti Aleksandru Vučiću da na isto mesto i u isto vreme stavi ljude koje je prethodno duboko zavadio, i onda 'štiti' vlast od incidenata koje će sam pokrenuti", piše u saopštenju.

Pokret je najavio da će u protestu na beogradskom Trgu Republike učestvovati i predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Dosta je bilo i Dveri, Socijaldemokratske stranke, organizacije Vuka Jeremića, Pokreta za zdravu Srbiju Milana Stamatovića, Pokreta za spas Srbije-Nova Srbija, Hrvatskog građanskog saveza, Šumadijske regije, Mađarskog pokreta, Novog Pokreta iz Novog Pazara, udruženja Protiv diktature.

"Razlikujemo se po politikama i mnogim drugim stvarima, ali naspram diktature među nama nema razlike u obavezi i spremnosti da joj se usprotivimo. U Srbiji danas postoje samo dva pravca: u diktaturu i u slobodu", kazao je predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

Srpska napredna stranka je saopštila da je samo sutrašnje okupljanje svojih pristalica prijavila u skladu sa zakonom, i pozvala ih da sutra ne podležu provokacijama, već da "mirno i dostojanstveno daju podršku izabranom predsedniku Srbije i lideru stranke Aleksandru Vučiću". 

Reagujući na optužbu lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da "režim" namerava da izazove incidente na sutrašnjem protestu u 18 u Beogradu, koji opozicione stranke i udruženja građana organizuju, jer Vučić postaje predsednik, SNS je ocenila da su Janković i "njegova družina" od predsedničkih izbora, "kada su shvatili da nisu uspeli da prevare građane Srbije, čine sve kako bi došlo do krvoprolića na ulicama".

"Pokušavali su na sve načine da izazovu nemire i nestabilnost u Srbiji za vreme predizborne kampanje i tokom izbornog dana", naveo je SNS. 

SNS je dodao da su "svi iz bivšeg Dosovskog režima" pokazali da su sposobni ne samo da "kradu narodne pare i lažu građane", već da će ostati upamćeni u političkoj istoriji Srbije i po tome što "ne znaju čak ni da dostojanstveno priznaju narodnu volju i poraz na izborima". 

"I biće jedini, pored Slobodana Miloševića, koji organizuju kontra-mitinge", naveo je SNS.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: