Premijer nudi Srpkinje Kinezima

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je uoči višednevne zvanične posete Kini, u koju stiže sutra, da u odnosima dveju zemalja nema nerešenih pitanja i da su Srbija i Kina uvek na istoj strani.

U intervjuu kineske novinarke, pored brojnih političkih i ekonomskih pitanja, iskrslo je i nekoliko zanimljivih poput onog koje su žene najlepše…

Na komentar novinarke da se priča da su devojke iz Srbije veoma lepe i da imaju posebnu vrstu lepote, premijer je kazao da misli da su žene u Srbiji najlepše na svetu.“One su vrlo šarmantne, pametne i vrlo jake. Srpkinje brinu o sebi, uvek su lepo odevene, one uvek žele da predstave, ne samo sebe, već i svoje porodice, svoju zemlju, gradove, na najbolji mogući način. Ponosni smo što možemo reći da imao jako pametne, veoma šarmantne žene i zato pozivam Kineze da dođu i da se sami u to uvere“. Ta Vučićeva izjava izazvala je brojne negativne komentare.

Inače, Vučić će u Pekingu imati bilateralni susret sa kineskim predsednikom Sijem Đinpingom, a učestvovati i u radu Foruma za međunarodnu saradnju u okviru strategije „Jedan pojas, jedan put“, On je, u intervjuu kineskoj državnoj televiziji CCTV uoči posete, podsetio da je Kina uvek bila uz Srbiju i u, kako je rekao, u najtežim vremenima, tokom 1999.

„U našim ekonomskim i političkim odnosima nema problema, uvek smo na istoj strani, a kada Kina ima nešto da kaže, uvek smo na strani Kine. Podržavamo jednu i jedinstvenu Kinu, kako god je nazivali“, rekao je premijer Vučić. „Mi smo veoma verni, veoma odani prijatelji“, rekao je premijer i izrazio nadu da Srbija i dalje može da računa na podršku Kine i nastavak saradnje.Upitan šta očekuje od Foruma, koji će u Pekingu biti održan u nedelju i ponedeljak, Vučić kaže da je to ono o čemu su predstavnici dve zemlje uvek govorili.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: