Pretnje policajcu koji je priveo sina Zvezdana Jovanovića

Policijski sindikat Srbije traži zaštitu policajca Dalibora Karanovića iz Bačke Palanke koji dobija pretnje, a koji je suspendovan nakon pritužbe da je navodno neprimereno postupao prema sinu Zvezdana Jovanovića.

Policijski sindikat Srbije navodi da je Karanović nakon suspenzije počeo da prima pretnje preko društvenih mreža i sa nepoznatih brojeva telefona. Iako je, kako se navodi, pretnje prijavio policiji i tužilaštvu pre tri nedelje, ništa nije učinjeno da se slučaj istraži ili pruži garancija bezbednosti Karanoviću.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović kaže da je Karanović posle suspenzije dobio pretnje preko društvenih mreža, sa profila sina Zvezdana Jovanovića, N.J.

“Odmah pošto je primio pretnje, Karanović je 25. aprila ove godine slučaj prijavio policiji i tužilaštvu. Od tada su prošle gotovo tri nedelje, a niti je Karanović pozvan da da izjavu, niti ga je iko bilo šta pitao u vezi ovog slučaja. Ni Jovanović nije pozvan da da izjavu, niti njegovi prijatelji koji su podržavali pretnje preko društvenih mreža”, navodi Mijailović, a prenosi Policijski sindikat u saopštenju.

Policijski sindikat ocenjuje i da ovaj slučaj kao da ne postoji za MUP i tužilaštvo.

“Kakva se poruka šalje srpskim policajcima, ćutite i ne hapsite dilere droge, jer ukoliko to učinite, možete postati meta, suspendovani ili otpušteni iz policije. Najgore od svega jeste da ne samo što se više veruje dilerima droge nego policajcima, već i da ozbiljne pretnje Karanoviću nisu izazvale nikakvu reakciju MUP-a Srbije i tužilaštva, koji uopšte ne vode istragu”, ocenjuje Mijailović.

Podsetimo, policijski službenik Dalibor Karanović tvrdi da je postupao po zakonu jer N.J. nije kod sebe imao ličnu kartu, kao i da je udaljen sa dužnosti nakon što se ministru Stefanoviću pismom iz zatvora obratio njegov otac, Zvezdan Jovanović.

Izvor: N1

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: