Stamatović: U organizovani kriminal direktno je uključena Vlada Srbije na čelu sa Vučićem

Opština Čajetina je uputila zahtev Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da predstavnicima te lokalne samouprave, shodno Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, omogući uvid u kompletnu dokumentaciju, priloženu u slučaju izdavanja građevinske dozvole za projekat „Beograd na vodi“.

– S obzirom na to da nas Ministarstvo građevinarstva, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo pravde već dugo opstruiraju, tražeći formalne izgovore da nam ne izdaju dozvolu za izgradnju naše gondole, mi insistiramo na tome da se, kako nam to zakon i omogućava, uverimo da li je i za investitora ‘Beograda na vodi’ važila ista procedura- rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je najavio i da će više stotina Zlatiboraca u petak doći u Beograd „Vladi pod prozore“ i zahtevati, između ostalog, smenu ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović, kao i državnih sekretarki Stane Božović i Aleksandre Damnjanović, ako se utvrdi da “Beograd na vodi“ i ostali nacionalni projekti nemaju kompletnu dokumentaciju. Stamatović je rekao da vlasti „na mala vrata projektom „Parka prirode“ predviđaju da se pola teritorije opštine Čajetina izuzme iz nadležnosti Čajetinaca, što bi „zaustavilo razvoj i investicije“.

– U organizovani kriminal, sa ciljem otuđivanja 2.213 hektara državnog zemljišta, direktno su uključeni Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine i Ministarstvo pravde, preko Upravnog suda, što će reći, Vlada Srbije na čelu sa njenim odlazećim premijerom i budućim predsednikom Republike – tvrdi Stamatović.

Izvor: Jutarnji glasnik

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: