Vladeta Janković: Vlast nedostojna javnog života

Nosioci vlasti u današnjoj Srbiji nisu samo većinom nekvalifikovani i nedorasli poslu, nego su nedostojni da uopšte učestvuju u javnom životu, ocenio je profesor Vladeta Janković u intervjuu za NIN.

"Ne znam ko je to rekao, a žao mi je što nisam ja - oni što su pili pivo pred seoskom prodavnicom, saplitali prolaznice i bistrili politiku, sada su političari na vlasti, to je taj isti svet, samo su vezali kravate", rekao je Janković. 

Janković upozorava da Srbiji sada ozbiljno preti opasnost da pored toga što je izgubila višepartijski sistem, sada izgubi drugu tekovinu borbe iz devedesetih - slobodne izbore. 

Botovi su zamenili skojevske aktiviste, a nabildovani batinaši udbaše, pri čemu nam predstoje čak i hauzmajstori - dostavljači u liku upravnika zgrade. To je ono što se dogodilo dolaskom naprednjaka, ocenio je on. 

Janković je istakao da ovo što "ima" Srbija nije diktatura, već "nekontrolisana vlast diletanata". 

"Može ovaj biti sto puta iz Novog Beograda, ali i on i njegovo okruženje su u duši od onih što pri ulasku u stan ostavljaju cipele u hodniku", napomenuo je on. 

Na tom tlu ponikli su fenomeni kakvo su pismo Tomislava Nikolića kraljici Elizabeti, hidžab Maje Gojković, engleski jezik i estradni šarm ministra spoljnih poslova ili Vučićeva odluka da zbog jedne sudske presude povuče ambasadora i strogo kazni Francuze sa 90 dana nedolaska naših političara, ocenio je Janković.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: