Vučić: Siniša Mali uskoro neće biti gradonačelnik

Siniša Mali uskoro neće biti gradonačelnik Beograda, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer je novinarima u Beogradu rekao da Mali uskoro više neće biti gradonačelnik, jer je zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima.

Vučić je dodao da za takvu odluku postoji većina u Skupštini grada Beograda.

Prilikom obilaska gradilišta "Beograd na vodi" on je precizirao da će Mali sa te funkcije otići tokom letnjih meseci, odnosno da neće čekati raspisivanje narednih lokalnih izbora u Beogradu.

"Neće dugo biti gradonačelnik... Tokom leta će podneti ostavku, neće pred izbore", rekao je Vučić.

"Blizu sam imena budućeg premijera"

Vučić je izjavio da je blizu imena budućeg premijera. On je rekao da je "skratio listu" onih koje vidi na tom mestu posle njega, ali nije otkrio njihova imena.

"Kada budem imao ime onda ću vam to ime saopštiti", rekao je Vučić.

Vučić je na izborima održanim 2. aprila izabran za predsednika Srbije. Na tu dužnost stupiće najverovatnije 31. maja, kada aktuelnom predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe mandat. Pošto preuzme tu dužnost počinju da teku rokovi za izbor novog premijera.

Povodom Svetskog dana slobode medija, on je rekao da u toj oblasti sigurno ima problema i da je spreman da o tome razgovara. "Srbija jeste demokratsko društvo, ali ima prostora za napredak i spreman sam za dijalog sa svima koji misle da imaju problema u svom radu", kazao je Vučić.

On je dodao da je u određenim slučajevima bilo dopuštano i da objavi "ko šta hoće" i da nije nikada tužio čak ni one koji su o njemu objavljivali "svakakve bljuvotine".

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da ga brine ćutanje Evrope na izjave Albanca. 

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj izjavio je da srpski premijer "ne treba da se igra Albancima".

"Taj koji nam ne daje da glasamo za vojsku, a to je Vučić. Mi nismo dva Kipra ovde. On se zeza sa bivšim premijerom Vlade. U redu, jednog dana će na Vučićevu glavu neko navućidžak i da mu onda mi u Prištini sudimo. Ovakvom logikom govori on, kaže 'ajde da mu sudimo fer, ajde da i mi njemu sudimo fer u Prištini", rekao je Haradinaj.

Vučić je tim povodom rekao da se sa Albancima ne igra, da im je pružio ruku, ali da to ne može da je pruži zločincima i silovateljima. On je ocenio i da napadi nisu upućeni protiv njega zato što je on problem, već zato što vide veću snagu i energiju i veću moć Srbije. 

"A to je ono što nije smelo da se dogodi nijednog trenutka", ocenio je Vučić.

Povodom navoda predsednika Kosova Hašima Tačija da nikada nije govori o Velikoj Albaniji, Vučić je upitao: "Jesmo li svi mi ludi i gluvi".

"Pa ko je govorio jesmo li mi. Svi ćute i niko ne sme da im kaže ništa, ni da ih pita šta je sa Zajednicom Srpskih opština", kazao je Vučić. 

Govoreći o otvaranju pregovaračkih poglavlja sa EU, Vučić je rekao da Srbija neće da moli za njihovo otvaranje kao i da nikada to nije radila. 

"Da li će da otvore jedno ili drugo poglavlje nikada nisam za to molio, uvek sam instistirao da molim građane da radimo najbolje za nas da pravimo bolju ekonomiju i društvo, a oni ako to žele žele, a ako ne, ne moraju da urade (otvore poglavlja)", rekao je Vučić.

Izvor: Beta

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: