Zoran Babić novi direktor Koridora Srbije

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić imenovan je na sednici Vlade Srbije za direktora "Koridora Srbije".

Babić, koji je u prethodnom sazivu Skupštine Srbije bio šef poslaničke grupe SNS, imenovan je na današnjoj Vladi sa a na tom mestu menja Dmitra Đurovića.

Konkurs za izbor direktora Koridora objavljen je u februaru ove godine. 

Po novom Zakonu o javnim preduzećima svi direktori javnih preduzeća u Srbiji trebalo je da budu izabrani do 4. marta ove godine.

Biografija

Zoran Babić je rođen 1971. godine u Vrnjačkoj Banji. Završio je osnovnu školu "Popinski borci "u Vrnjačkoj banji", a srednju školu matematičkog smera "Slobodan Penezić Krcun". Diplomirao je 1996. na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog mašinskog inženjera. Upisao master studije Univerziteta privredne akademije u Novom Sadu - Poslovna ekonomija i finansije. 

Bio je direktor marketinga PP "ZM produkt" iz Vrnjačke banje, predstavništvo Beograd, direktor razvoja zajedničkih službi "Prva petoletka" Trstenik, u JP Beli izvor u Vrnjačkoj banji obavljao niz funkcija od šefa sektora do tehničkog direktora. Odlukom Vlade, u periodu od avgusta do decembra 2008, bio je član Privremenog organa opštine Vrnjačka Banja. Izabran je za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima 2008, na listi Srpske radikalne stranke. 

Septembra 2008. prešao je iz poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u poslaničku grupu “Napred Srbijo”, a postao je i član Srpske napredne stranke. Nakon izbora 2012. godine izabran je za narodnog poslanika, a bio je i na funkciji šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke sve do izbora 2016. godine.

Izvor: N1

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: