Aleksandar Vulin: Sarađivaću sa NATO-om

Kandidat za ministra odbrane Aleksandar Vulin rekao je da će nastaviti politiku vojne neutralnosti Srbije, osavremenjivanja vojne opreme i politiku poboljšanja položaja pripadnika vojske.

"Kao ministar odbrane, učiniću sve da se nastavi politika koju smo do sada vodili, a to je politika saradnje i poštovanja s NATO-om, ali i s Rusijom i Kinom", rekao je Vulin za RTS. 

On je kazao da se Srbija neće "svrstavati u novi savez, ali da će voditi politiku bezbednosti i da će Srbija sama štititi svoje nebo". 

"Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, ali ćemo i dalje težiti ka evropskim integracijama", rekao je Vulin, koji je sada na funkciji ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je dodao da je po Ustavu najodgovorniji za vojsku Srbije predsednik Aleksandar Vučić i da će zato nastaviti dosadašnju politiku, jer je "pomogla pripadnicima vojske i vratila ugled Srbiji".

Vulin je svom kolegi Zoranu Đorđeviću, sa kojim će zameniti funkciju u novoj Vladi Srbije, poručio da "vodi računa o fiskalnoj stabilnost i da ne smanjuje socijalna davanja". 

"Radujem se što će ministar Đorđević moći da donese zakon o sezonskom radu i o radu preko agencija za lizing, a to su brojni zakoni koji ce poboljšati prava radnika i porodica", rekao je Vulin. 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kandidat je za ministra odbrane, dok će dosadašnji ministar odbrane Zoran Đorđević preuzeti njegovu dosadašnju funkciju. 

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: