Beljanski: U Srbiji na delu diktatura mediokriteta

Advokat Slobodan Beljanski ocenio je da je u Srbiji na delu “diktatura mediokriteta”.

“Mi imamo diktaturu mediokriteta, koja se proteže već dosta dugo, a čini mi se da je danas već dostigla kulminaciju”, rekao je Beljanski na skupu “Izazovi: Vojvodina” u Somboru.

Prema njegovim rečima, konsultacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima stranaka koje su zastupljene u Skupštini Srbije, i navodno insistiranje predstavnika Vučićeve Srpske napredne stranke da premijer bude iz te partije, i isto tako navodno nećkanje Vučića u vezi sa tim, predstavljaju “grotesku”

“On kao neće a oni kao navaljuju… I na taj način se stvari lažna slika o demokratskim potencijalima države, kojih uopšte nema”, kazao je Beljanski.

Prema njegovim rečima, danas sve više caruju desni ekstremizam i nacionalizam. “Danas se u stvari nalazimo na pragu žalosne ideologije fašizma”, ocenio je Beljanski.

Govoreći o identitetu Vojvodine, on je rekao da ona ima svoje osobenosti, koje se između ostalog sadrže i u tome da se mora postupati po zakonu, ali i da se može i kritikovati pravosuđe koje ne postupa po zakonu i ukoliko postaje trulo.

“Takvo razmišljanje je deo homogenosti civilizacije u Vojvodini, što je dodatni razlog za političku autonomiju Vojvodine”, rekao je Beljanski.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: