Bez posla ostala još jedna radnica "Jure" obolela od raka

Sanja Jovanović (35) koja boluje od raka grlića materice, ostala je bez posla u "Juri" posle dve godine rada u toj kompaniji. Njoj nije produžen ugovor o radu, kao što je bio slučaj i sa Violetom Petrović, bivšom radnicom "Jure" koja se, takođe, leči od raka.

Sanja Jovanović je za Južne vesti ispričala da je radila i bolesna samo da ne bi dobila otkaz. Za skoro dve godine koliko je radila u "Juri", tvrdi da nije kasnila na posao, nije uzimala slobodne dane i nije pravila probleme, jer se nadala da će uspeti da dobije ugovor za stalno.

Na bolovanje je ipak morala da ode od 8. marta, a vest da joj “Jura” neće produžiti ugovor saznala je pre nekoliko dana dok je u Kliničkom centru čekala da joj se izvadi krv.

Ona je za Južne vesti ispričala da su joj iz kadrovske službe rekli da su upoznati sa njenom situacijom i da su raspravljali o tome da li da joj produže ugovor, ali da su ipak odlučili da joj kažu da dođe po radnu knjižicu.

"Nisam se iznenadila jer sam znala, čim sam se razbolela, ja sam znala da mi je posao na staklenim nogama. Ako je trebao neki određeni broj radnika da se otpusti, zašto baš Violeta i ja kad smo mi i dalje bolesne. Ja sam i dalje na terapijama", kaže Jovanović.

Pošto više nema overenu knjižicu, a na terapije mora da ide svakodnevno, plaši se da li će moći da nastavi sa lečenjem.

"Hoću ako možemo da se izborimo, bar dok se ne vratimo sa bolovanja i dok se lečimo, da budemo u radnom odnosu. Kad si zdrav drugačije je, možeš i da tražiš posao i drugačije se to psihički podnosi", dodaje bivša radnica "Jure".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: