Biskup Košić napisao pismo Plenkoviću: Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas ne uslišuje

Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje, zavapio je mons. Vlado Košić, biskup sisački, predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u pismu koje je objavio i na društvenim mrežama, a sve da bi Plenkovića upozorio da je krivim putem krenuo.

"Ovo Vam pismo pišem da bih Vam iznio ozbiljne probleme u koje ste se doveli, a svojim ste postupanjem doveli i čitavu Hrvatsku u velike teškoće", započeo je Košić pismo upućeno Plenkoviću u kojem nariče nad koalicijom HDZ-a i HNS-a (premda HNS nigdje u pismu izrijekom ne spominje) te odbacivanjem Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih. 

"Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem – da biste spasili svoju Vladu - Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda. Ovim potezom dobit ćete kratkoročno produljenje života ove Vlade, ali ćete dugoročno izgubiti upravo ono što je bio moto Vaše kampanje: vjerodostojnost! Ja to zovem političkom prostitucijom", objasnio je Košić, upotrijebivši termin kojim se prošloga tjedna u Saboru poslužio šef Mosta Božo Petrov. 

Što je zanimljivo kad se sjetimo da se pisano izrazio spram Petrova onomad kad je nakon parlamentarnih izbora 2015. tadašnji šef HDZ-a Tomislav Karamarko napustio pregovore s Mostom, a Petrov, po Košićevu poimanju, nakanio "Most odvesti u ralje komunista i pokazati se da nije most, nego mostobran za spašavanje SDP-a".

U pismu Plenkoviću biskup šefa HDZ-a podsjeća: "Vi ste se lišili gospodina Hasanbegovića i gospođe Brune Esih, ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja, a uzeli ste u svoj klub one koji su zagovornici optužbi na račun hrvatskoga naroda, koji su protiv života, koji nemaju nacionalnog osjećaja. To jest Vaša kompetencija – da odlučujete o strateškoj i personalnoj politici svoje stranke i Vlade kojoj ste na čelu – ali je i pravo nas, običnih građana i birača, koji Vas promatramo i imamo pravo prosuđivati, reći Vam što o tome mislimo".

"Molim Vas stoga da više ne ističete da je Vaša stranka demokršćanska – jer od sada, ili barem dok ju Vi vodite, to više nije. Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život?", pita biskup.

U tom kontekstu, kako navodi "vidi i katastrofalno zanemarivanje grada Siska, u kojem se prije izbora vodio rat između dviju frakcija Vaše stranke, a što je debelo iskoristila ponovno izabrana drugarica gradonačelnica".

"Vama nije stalo do naroda, koji je 86 posto katolički, i to me brine jer smatram da ste pošli krivim putem te sam imao potrebu to Vam reći, premda se ne nadam da ćete o tome razmisliti i promijeniti stavove, što bih volio. Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje", zaključio je Plenković i izrazio na kraju Plenkoviću poštovanje.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: