Boris Tadić objasnio zašto je otkazao konferenciju

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić otkazao je konferenciju za novinare u četvrtak da bi "ukazao na činjenicu da mediji, dan nakon objavljivanja fotografija režimskog nasilja nad građanima i novinarima, nisu zainteresovani da čuju obraćanje opozicione parlamentarne stranke o 'sveprisutnom nasilju Vučićeve autokratije'".

Tadić, bivši predsednik Srbije, u pisanoj izjavi je naveo da je činjenica da su svi mediji u zemlji objavili da je on otkazao konferenciju, upravo dokazala ono na šta je želeo da ukaže javnosti: "za medije u Srbiji je danas relevantnija vest tabloidni prikaz otkazivanja neke konferencije, nego šta opozicija ima da kaže na temu nasilja režima".

"Dakle, kada je potrebno satanizovati nekog predstavnika opozicije, svi mediji su ažurni u objavljivanju takvih vesti. Međutim, kada opoziciona stranka najavi da će izneti istinu o nasilju režima, ti isti mediji, kao po nalogu, se ne pojave na toj konferenciji", ocenio je Tadić kome su u četvrtak na konferenciju za novinare došle novinarke agencija Beta i Tanjug.

Tadić je ocenio i da je očigledno da tema nasilja ili nije relevantna za medije u Srbiji, ili je po nalogu režima zabranjeno iznositi tu temu u javnost.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: