Čedomir Jovanović: Jankovićeva izjava o Ani Brnabić je strašna, ja imam tri ćerke, sramota me je

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je kao strašnu izjavu lidera Pokreta slobodnih građana Saša Janković da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodvorava zapadnim zemljama predlogom da Ana Brnabić bude mandatarka za sastav nove vlade.

"Apelujem na medije da se suprotstave tom primitivizmu koji prati nominaciju Ane Brnabić. To je strašno, da neko ko je deset godina bio zaštitnik građana sebi dozvoli da kaže da je ona kandidat za predsednika vlade zbog toga", rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

Jovanović je rekao da mu se ne dopada jezik kojim se osporava mandatarka Ana Brnabić.

On je kazao da je bruka i sramota "pratiti njenu kandidaturu za mandatara komentarima da je 'sultanija', potencirati njenu seksualnu orijentaciju, omalovažavati je kao ženu, opisivati je kao nečiju marionetu".

"Ja imam tri ćerke, sramota me je zbog toga što to moram da slušam u 2017. godini u svojoj zemlji", rekao je Jovanović i dodao da će odnos LDP-a prema Ani Brnabić slediti iz njene politike.

Naveo je da je stav LDP-a da prioritet politika vlade na čelu s Anom Brnabić treba da bude Brisel, kao i da bude zasnovana na osiguranju mira u regionu, da se seku čvorovi 90-tih godina prošlog veka, da se uspostave drugačiji odnosi prema Hrvatskoj, Kosovu, BiH.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: