Četiri profesora odbila da uđu u komisiju za doktorat Siniše Malog

Stručna komisija za preispitivanje osporene doktorske disertacije gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koju je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, mogla bi da bude formirana do sredine jula.

Kako je rečeno na Univerzitetu u Beogradu, izvesno je učešće samo jednog člana - stručnjaka iz Slovenije, koji je obezbeđen zahvaljujući angažovanju Rektorskog kolegijuma beogradskog Univerziteta, ali još nije poznato njegovo ime, jer članstvo u komisiji tek treba da bude potvrđeno.

FON je od Rektorskog kolegijuma Univerziteta zatražio pomoć pošto su četiri njihova profesora odbila da uđu u komisiju za preispitivanje te disertacije.

Prema Pravilniku o postupanju utvrđivanje neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, Nastavno-naučno veće FON-a treba da predloži još jednog člana, jednog će imenovati odgovarajuće veće grupacija, a jednog Nacionalni savet visokog obrazovanja.

Senat Univerziteta u Beogradu početkom godine nije prihvatio odluku Etičke komisije FON-a donetu krajem prošle godine da doktorska disertacija Malog nije plagijat. Izveštaj da taj doktorat nije plagijat prihvatilo je Nastavno-naučno veće FON-a.

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u plagirano. U međuvremenu je časopis "Organization and Management" zbog plagijata povukao članak čiji je koautor Mali.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: