Cure detalji stravičnog ubojstva djevojčice na Velebitu

Još nije poznat uzrok smrti 14-godišnjakinje, koja je smrtno stradala u utorak u Svetom Roku na Velebitu, iako je obdukcija provedena, ali se kriminalističko istraživanje vodi pod kvalifikacijom "teškoga ubojstva", za sada prvenstveno zbog dobi žrtve, odnosno zbog ubojstva djeteta, doznaje Hina u Ličko senjskoj Policijskoj upravi.

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je za Hinu da je za sada poznato da je na tijelu preminule 14-godišnjakinje bilo ubodnih rana, no da još nije poznat ni motiv ni počinitelj, te se još traga i za sredstvom ubojstva, odnosno hladnim oružjem.

"Danas smo imali osmero uhićenih za krimanalističko istraživanje ovog tragičnog događaja, no tijekom večeri dvoje njih je oslobođeno, dok se preostalih šestero još smatra sumnjivima", rekla je Brozičević i dodala da je policija u ovom trenutku "još daleko od toga da može, reći tko je osumnjičenik, te se kriminalističko istraživanje vodi o nepoznatom počinitelju".

Mladen Krajačić, zamjenik karlovačke Županijske državne odvjetnice rekao je večeras Hini da se nada, unatoč tome što policija i dalje prikuplja dokaze, da će se utvrditi dovoljno tragova za osnovanost sumnje za počinitelja, jer prema Zakonu o kaznenom postupku policija ima samo 24 sata da zadrži osobe nad kojima obavlja istraživanje, jer nakon toga mora podići kaznenu prijavu ili ih sve pustiti na slobodu.

"U roku od 24 sata policija nas mora izvijestiti o uhićenicima te ih tijekom sutrašnjeg dana dovesti na saslušanje u Karlovac ili ih rashititi, rekao je Krajačić.

Bude li podignuta kaznena prijava njoj će biti priložen i odbudkcijski nalaz, jer je poznato, ustvrdio je Krajačić, da je tijekom dana obdukcija provedena, te da su joj nazočili i policijski službenici, zato da se provede što uspješnije kriminalističko istraživanje.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: