Drama oko izbora izrežirana

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije izjavio da bi voleo da Srbija do njegove inauguracije dobije novu Vladu - to se, čini se, neće dogoditi. Analitičari smatraju da je čekanje na, navodno neizvesnih 128 glasova podrške Ani Brnabić - predstava

Drama oko izbora Ane Brnabić nije realna, već je dobro izrežirana, izjavio je gostujući u Danu uživo novinar nedeljnika Vreme Teofil Pančić.

"Da Vučić pošalje poruku, vidite li sa kim ja radim i sa čim se borim, u kakvoj zemlji, kakvom okruženju, vidite šta sve moram da slamam, i vi mene pitate za nekakve medije, a vidite s kakvim se problemima borim. Čini mi se da će se to na kraju završiti tako što će Ana Brnabić naravno biti izglasana za premijera, ali će Vučić, bar se nada tome, utefteriti jedan poen, te vrste, pre svega za izvoz", kaže Pančić.

I profesor Fakulteta političkih nauka Đorđe Pavićević uveren je da je Ana Brnabić od početka sigurna na mestu premijera. Ipak, on dodaje, da sada želi da se prikaže kako će ona uvek moći da računa samo na jednog čoveka.

"Ovako je ispalo da je ona neželjeni premijer ili premijerka, da jedino on stoji punim srcem iza nje zato što je ona divna osoba i divno stvorenje. I onda će ona svaki put morati da obezbedjuje podršku preko njega", ocenio je Pavičević.

Da ima savesti - ne bi bilo neizvesnosti oko prikupljanja podrške za formiranje nove Vlade, ocenio je gostujući u Novom danu glumac i reditelj Radoslav Milenković. Aktuelna situacija je, prema njegovom mišljenju, posledica diletantizma političke elite.

"Pa je l' su imali konsultacije jedno mesec dana, ko će, šta će biti... Nego je to jedna simulacija napornog rada, da bi se dobilo na vrednosti, to je prostačka stvar – taština", rekao je Milenković

Iako je situacija dramatizovana, sagovornici ne očekuju da će biti i dodatno dramatizovana novim izborima jer, kako kažu, predsednik Vučić ne bi sebi dozvolio taj luksuz da njegova odluka ne bude ispoštovana.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: