Evo što će sve Štromar koordinirati u Vladi

Na sjednici Vlade na čelo Koordinacija za sektorske politike, koja razmatra pitanja sektorskih politika graditeljstva i prostornoga uređenja, prometa i infrastrukture, turizma, kulture, obrazovanja i znanosti i sustava zdravstva, imenovan je HNS-ov Predrag Štromar.

S obzirom na nove snage, Vlada je na sjednici usvojila i neke izmjene svojega Poslovnika te su umjesto dosadašnje Koordinacije za pravosuđe i upravu te koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti ustrojene Koordinacija za gospodarstvo i strukturne reforme te Koordinacija za sektorske politike. 

Na čelo Koordinacije za sektorske politike, koja razmatra pitanja sektorskih politika graditeljstva i prostornoga uređenja, prometa i infrastrukture, turizma, kulture, obrazovanja i znanosti i sustava zdravstva, imenovan je Predrag Štromar što znači da će na određen način imati utjecaj i na provođenje kurikularne reforme.

Ipak, to ne znači da će Štromar i njegov HNS imati zadnju riječ kada je u pitanju provođenje bilo koje od nabrojenih sektorskih politika Vlade. Naime HNS u Vladi Andreja Plenkovića ima samo dva mjesta, a u svakoj koordinaciji ima više ministara. 

Što se tiče Koordinacije za sektorske politike, u njoj su osim Štromara ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar financija Zdravko Marić i ministar državne imovine Goran Marić, a u njoj će biti i buduća ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je u intervjuu rekao da "nitko u Vladi neće imati odriješene ruke", a posebno je u tom kontekstu spomenuo novu ministricu obrazovanja Blaženku Divjak, a prekjučer je pak poručio da od Divjak očekuje da će raditi intenzivno kao i bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: