Fotografije nasilja i napada na novinare u danu Vučićeve zakletve

Na dan zakletve predsednika Aleksandra Vučića, novinarka lista Danas Lidija Valtner, jedan fotoreporter, ali i pojedini građani, učesnici "Protesta protiv diktature", bili su fizički maltretirani. Ovo su fotografije upravo tog događaja.

Na fotografijama se jasno vidi i nasilje nad novinarkom lista Danas Lidijom Valtner, učesnikom protesta Protiv diktature Markom Radovanovićem i fotoreporterom M. Markovićem (18 godina). U pozadini mogu da se primete i pripadnici MUP-a, koji očigledno nisu obratili pažnju na fizičko nasilje koje se događa neposredno pored njih.

Prisutni novinari kazali su da su ovom iživljavanju, kako se sumnja, pripadnika naprednjačkog neformalnog obezbeđenja prisustvovali i policajci u civilu, koji su sve nemo posmatrali.


"Novinarka Lidija Valtner dala je izjavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dva dana nakon što je brutalno napadnuta od strane obezbeđenja SNS samo zato što je htela da snimi nasilje nad građanima koji su hteli da drže transparent sa natpisom protiv vlasti, ili su zviždali u pištaljku", piše list Danas.

Tužilaštvo je tada saopštilo da je pokrenulo postupak po službenoj dužnosti, dodali su. List Danas podneo je krivične prijave protiv N.N. lica i organizatora mitinga SNS zbog napada na novinarku. Učesnik "Protesta protiv diktature" Marko Radosavljević je slučaj prijavio policiji i podneo krivičnu prijavu.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: