Grmoja o Todoriću: Zapošljavao je ljubavnice političarima

Nikola Grmoja, saborski zastupnik i kandidat Mosta za Dubrovačko-neretvanskog župana komentirao je za N1 izjavu Sberbanke, najvećeg kreditora Agrokora, u kojoj stoji da nikada nisu vidjeli toliki utjecaj politike i države na jednu kompaniju.

Zapošljavali rodbinu, stranačke kolege, ljubavnice i sve ostale

Grmoja smatra kako je sada kasno za promjene i dodaje: "Ne bih komentirao izjave stranih banaka. Republika Hrvatska treba štititi svoj sustav, ali ono što je problem i što si više ne smijemo dopustiti, a zasluga je političkih elita i svih Vlada do sada, da jednom koncernu bude omogućeno poslovanje na ovakav način i da dođe do tih razmjera da na ovakav način utječe na hrvatsko gospodarstvo".

"Sada je kasno za promjene, ali treba spasiti što se spasiti da, treba promijeniti model u kojem su političari pogodovali jednom čovjeku jer im je on zapošljavao rodbinu, stranačke kolege, ljubavnice i sve ostalo. Njemu se dolazilo na poklon, on nije primao ministre financija, bio je jači od premijera praktički i to je ono što više sebi kao država ne smijemo dopustiti", dodao je Nikola Grmoja.

Predsjednik Sabora Goran Jandroković jučer je rekao kako ne zna kada će na red doći Mostov prijedlog Ovršnog zakona o kojemu se trebalo raspravljati. Nikola Grmoja smatra da, iako je Prijedlog kao takav pripremljen za raspravu, doći će na red kao posljednja točka dnevnog reda: "Mi smo ga pripremili i koliko sam vidio, to će biti jedna od zadnjih točaka na dnevnom redu što pokazuje kakav je odnos Vlade prema ljudima koji su u problemima, mi smo ga radili i HDZ-ove prijedloge smo kao korektan partner uvažili".

"Potreban nam je zakon po uzoru na slovenski model i mislimo da je ovo korak u tom smjeru, ali zbog svega što se događalo nismo uspjeli pogurati sve naše zakonske prijedloge, pritisak da Petrov odstupi u čemu je HDZ-u pomogao HNS, bio je prevelik i on je povukao jedini moralan potez. Izglasan je Zakon o arhivima, ali nije nažalost onaj o HNB-u, a vidimo sada da je HNB jedan od uzročnika problema svega što nam se događa pa i oko Agrokora", rekao je Grmoja.

Smatra kako je vrijeme za energičnog, a ne protokolarnog dubrovačko-neretvanskog župana i dodaje: "Očekujemo pobjedu Mire Bulje protiv HDZ-ova Blaženka Bobana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ja se borim protiv čovjeka koji nije ništa konkretno napravio u županiji i želim poslati poruku da je vrijeme za jednog energičnog, a ne protokolarnog župana koji će rješavati probleme hrvatskog juga. Župana koji se inače prošetao prvim krugom, natjerali smo u drugi, pretekli smo SDP, imamo 11 županijskih vijećnika, pokušat ćemo u drugom krugu i pozvat ćemo sve one koji ne podržavaju politiku HDZ-a da na izborima daju meni povjerenje kako bismo mijenjali stvari na razini županije".

Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik izjavio je kako je saborska većina na koju se poziva premijer Andrej Plenković vrlo neizvjesna.

"Nitko ne zna, ni sam premijer što će se dogoditi, on se odrekao 15 ruku u Saboru, destabilizirao cijelu Hrvatsku, a stalno govori o stabilnosti, a sada sve što radi je cijeli aparat državni u kampanji. Čak i Hrvatska pošta dijeli pisma građanima Nikole Dobroslavića. Mislim da će većina ovisiti o rezultatima izbora ili će premijer priznati da je lagao kada je rekao da ima dovoljno ruku, to će pokazati vrijeme, a utjecat će rezultati lokalnih izbora".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: