Hitno prekinite histeriju oko malog Cesarea i govor mržnje prema očevima u RH, širite krivu poruku

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo ocijenila je u srijedu da je prosvjed na Pujankama u Splitu protiv ovrhe nad dječakom Cesareom bio potpuno promašen i kontradiktoran te kako dugoročno najviše štete nanosi malodobnom djetetu i općenito djeci u RH.

Udruga je pozvala nadležne institucije da "hitno prekinu histeriju i govor mržnje upućen prema očevima i općenito muškarcima u RH", te "neosnovane optužbe i prijetnje neodgovornih pojedinki na društvenim mrežama upućene djetetovu ocu Alessandru Avenatiju".

Ravnopravno roditeljstvo civilizacijsko je dostignuće modernih društava, ističu iz Udruge, a legitimno je pravo svakog djeteta da u svom životu ima podjednako i oca i majku.

"Roditelj koji vlastite potrebe i osjećaje ne može razdvojiti od djetetovih, roditelj koji promatra dijete kao objekt odnosa sa drugim roditeljem, nije kompetentan roditelj i nadležne institucije moraju te elemente uzimati u obzir pri donošenju mišljenja i odluka kojem od roditelja će se dijete povjeriti na zajednički život", ističu.

Višegodišnje uskraćivanje djetetovih prava na susrete i druženja sa drugim roditeljem zlostavljanje je djeteta a roditelji koji to čine moraju biti najstrožije sankcionirani, smatraju.

"Potpuno se slažemo s prosvjednicima da pravna država mora funkcionirati, ali ne selektivno, na temelju spola i tamo gdje njima odgovara. Pravna država napravila je propust u trenucima kada je dijete samovoljom i potpunom neodgovornošću majke odvedeno prvo u Hrvatsku, a onda i u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Međunarodni ugovori moraju se poštivati, a sudske odluke izvršavati, u uređenim pravnim državama ta pitanja ne rješava ulica", poručili su.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: