Đilasov odgovor Vučiću

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, u reagovanju na intervju koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao za Nedeljnik, naglasio je da samo onog ko bi napao našu državu možemo da tretiramo kao neprijatelja.

Đilas se u Nedeljniku osvrnuo i na Vučićevu opasku da ako se bude vratio u politiku neće uspeti, jer će imati njega na drugoj strani. 

"Predsedniče Republike Srbije, rekli ste u intervjuu, da ćemo, ako se vratim u politiku, biti na različitim stranama, odnosno da neću uspeti, jer ćete Vi biti na drugoj strani. Da li ću se vratiti u politiku zaista ne znam, ali znam da uvek polazim od toga da svi mi koji živimo u Srbiji svoju zemlju podjednako volimo i da svi želimo da ljudi u njoj žive bolje - da imaju veće plate, viši standard, da nam bolnice i škole budu bolje, da nam deca budu bezbednija na ulicama, da imamo bolje puteve...", piše između ostalog u Đilasovom odgovoru Vučiću.

Đilas navodi da je ono u čemu se razlikuju pitanje koje metode treba primeniti "da bi do tog zajedničkog cilja došli".

"To što jedan deo građana veruje da će boljitak Srbiji doći ako radimo na jedan način, a drugi veruju da ćemo do boljeg života doći radeći na drugi, to nikako ne znači da su oni na različitim stranama, jer svi želimo isto. Kada bi neko od nas želeo da uništi Srbiju, a onaj drugi je branio, onda bismo bili na različitim stranama. Samo onoga ko bi napao našu državu možemo da tretiramo kao neprijatelja. A pošto svi mi - koji u ovoj zemlji živimo - želimo isto, a to isto je bolji život, onda mi, građani Srbije, nikada ne možemo biti na različitim stranama", navodi Đilas.

Dodaje da to što su jedni za Rusiju, a drugi za Evropsku uniju, to što jedni glasaju za Srpsku naprednu stranku, a drugi za opozicione stranke, ne znači da smo jedni drugima neprijatelji, niti da smo na suprotnim stranama.

"Kada to prihvatimo svi koji u Srbiji živimo, uključujući i one koji su na vlasti, tada ćemo napokon napraviti osnov da možemo da krenemo ka boljem životu kome svi težimo", napisao je Đilas.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: