Ima li "odmetnika" u vlasti i "miriše" li na nove izbore?

Prema svemu sudeći, mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić nema kompletnu podršku vladajuće većine. Protiv njenog izbora, kako su najavili, glasaće poslanici Jedinstvene Srbije, kao i dva poslanika stranke Muamera Zukorlića.

Sa njima će narednih dana razgovarati predsednik stranke Aleksandar Vučić u pokušaju da za svoj predlog obezbedi stabilnu većinu u parlamentu.

Da li će diskriminatorni stavovi prema LGBT populaciji Dragana Markovića Palmu koštati vlasti? Hoće li uskoro morati da bira: Anu Brnabić i vlast ili opoziciju - u koju će ga ta ista vlast poslati? Taj scenario, pišu mediji, smeši se Palminoj šestorki, ne budu li u skupštini podigli ruke za novu premijerku.

"Vučić namerno pravi neku vrstu napetosti koja je u suštini karakteristika vladavine SNS-a i Vučića. Ja sumnjam da premijer kog Vučić hoće, neće biti izabran. Ali, ova napetost i ovo što se radi meni liči na neku vrstu pripreme ambijenta za raspisivanje nekih kasno jesenjih izbora", smatra novinar Đorđe Vlajić.

U paketu s beogradskim, vanredni parlamentarni izbori bili bi jeftiniji, a kako to ne krije ni predsednik Vučić, i politički isplativiji.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: