'Jednom je Račan kazao - vlast se može izgubiti, ali obraz ne - pametnom dosta, sram vas bilo'

'Vi ste zapravo politički mrtvaci', 'RIP HNS! Od danas politički ne postojite više', samo su neki od komentara na HNS-ovoj službenoj facebok stranici

Nakon što je Središnji odbor HNS-a u srijedu navečer, nakon višesatne sjednice, donio odluku kojom je podržao mogućnost koaliranja s HDZ-om, društvene su mreže preplavili komentari i rekacije oporbenih političara dok se službena facebook stranica HNS-a našla pod opsadom uvredljivih komentara.

"Jednom je Račan kazao 'vlast se može izgubiti,ali obraz ne' - pametnom dosta...", "Sram vas bilo. Kako ste se jeftino prodali. Kako mislite ljudima pogledati u oči na ulici?? Vi ste zapravo politički mrtvaci", "RIP HNS! Od danas politički ne postojite više", samo su neki od komentara unutar proteklih sat vremena na HNS-ovoj službenoj facebok stranici.

Na društvenim su se mrežama oglasili i političari.

Zastupnik SDP-a Gordan Maras napisao je na facebooku: "HDZ ostaje isti. Plenković je odlučio pokušati podijeliti HNS i namiriti se s pet foteljaša kako bi pokrpao većinu. Ovo bi mogla biti politička trgovina i krađa. Treba im se oduprijeti svim mogućim sredstvima. Politički lopovi!"

Ivan Pernar iz Živog zida napisao je na facebooku: "Bravo, uspjeli ste se prodati za par fotelja i omalovažiti sve vaše glasače. To je vaš kraj i više ne postojite za nas niti ćete ikada više postojati".

Referirajući se na činjenicu da su HNS-ovci vladu Andreja Plenkovića nedavno nazvali "Titanic vladom", SDP-ov Arsen Bauk na svojem je facebook profilu samo kratko napisao: "TitaHNSik Vlada".

Prema pisanju medija, na istu se metaforu referirao i čelnik HSS-a Krešo Beljak, koji je tweetao kako je "neizmjerno ponosan na mal, ali nepotopljivu Carpathiu sa samo pet članova posade koju su 'sante' dva mjeseca pokušavale kupiti".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: