Još jedan radnik "Goše" pokušao da se ubije

Još jedan radnik Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke pokušao je da izvrši samoubistvo, ali je na sreću, njegov pokušaj osujećen, rekao je FoNetu predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je rekao da ne zna razloge zbog kojih se njihov kolega odlučio na taj korak, dodajući da ne može da kaže ni da li je motivisan teškim socijalnim položajem zaposlenih i situacijom u kojoj se nalazi fabrika.

Krajem marta jedan radnik te fabrike obesio se na radnom mestu, a njegove kolege tvrde da ga je na taj čin naterala nemaština.

Njegova tragedija inicirala je generalni štrajk Fabrici šinskih vozila, koji i danas traje, s tim što nezadovoljni radnici poslednjih dana svakodnevno, na sat vremena, blokiraju prugu Beograd - Niš.

Nezadovoljni radnici "Goše" traž isplatu zaostalih zarada, koje pojedinačno iznose između 600.000 i 700.000 dinara, spajanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

Kako je rekao Vujičić, još uvek nema nikakvog pomaka u razgovorima između predstavnika Štrajkačkog dbora i menadžmenta fabrike, zbog čega se nastavlja generalni štrajk, a razmatra se i mogućnost radikalizacije protesta. 

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: