Mihajlović: To što Vučić nije u zgradi Vlade je geografija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić sigurno neće da sedi sa strane i sa bezbedne daljine gleda šta radi Vlada.

"Njegova politika kao predsednika biće merena i kroz uspehe Vlade. Zato će Vučić biti podrška Vladi, ali i njen veliki kritičar", rekla je Mihajlović za "Večernje novosti" od ponedeljka, 5. juna.

Ona je dodala da se zato i nije opraštala od Vučića kao premijera, već mu je poručila "vidimo se na gradilištima, završenim putevima i prugama".

Na pitanje kako će funkcionisati nova Vlada bez Vučića, Mihajlovićeva kaže da "sve što bio bilo i za nijansu sporije ne bi bilo dovoljno dobro".

"Verujem da će nova vlada raditi jednako vredno kao ova. Ne želim da se dogodi da se bilo ko igra sa svime što smo do sada uradili i da manjim trudom i zalaganjem pokuša da uspori stvari. To što Vučić neće biti u zgradi Vlade je geografija, a ne suština. Radićemo zajedno, jer Srbija ima tim oličen u predsedniku, ali i u Vladi. I samo tako pravimo rezultat", rekla je Mihajlović.

Povodom početka razgovora o novom premijeru, Mihajlović je rekla da još nema konkretnog predloga, ali da očekuje da će "znanje, dosadašnji rezultat i sposobnost saradnje biti kriterijumi za njegov izbor" i da bi gotovo svako u Vladi mogao da bude premijer.

Odgovorajući na pitanje kako ocenjuje navode da će novi premijer biti Ivica Dačić ili Ana Brnabić, ona kaže da će "predsednik nove Vlade biti onaj koga odredi Aleksandar Vučić".

Na pitanje da li će Vučić podneti ostavku na mesto predsednika SNS, Mihajlovićeva je rekla da ne postoji nijedan racionalan razlog da Vučić to uradi, niti ga na to obavezuje bilo kakav propis.

"Nije moguće odvojiti Vučića i SNS, a kao predsednik stranke, ubedljivo je pobedio prvom krugu na izborima", dodala je ona.

Mihalovićeva je istakla i da ne postoji sukob između nje i predsednika opštine Čajetina u vezi sa gradnjom gondole, već da Milan Stamatović ima sukob sa zakonom.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: