"Moj otac je hrvatski Che Guevara! Neka ga optuže"

Nakon što Županijsko državno odvjetništvo u Sisku nije protiv Ilije Komšića (69) tražilo određivanje istražnoga zatvora zbog prijetnje sisačkom biskupu Vladi Košiću pa je Tišnjanin nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, oglasio se i njegov sin Denis Komšić.

"Meni još nije potvrđeno da je otac pušten da se brani sa slobode i nikakve detalje još nemamo. Čuo sam se ranije s njim i rekao mi je da su ga iz sisačke policijske postaje pustili u šlapama, kratkim hlačama i sa 177 kuna u džepu! Mene je zvao da mu sredim prijevoz pa sam preko interneta pogledao kada ima autobus za Šibenik kako bi se mogao vratiti kući. On se, usprkos svemu, drži jako dobro, pitao je kako smo mi doma", kazao je portalu sibenik.in Denis Komšić.

"Iskreno, ja bih htio da ga optuže. Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna! Postupak protiv mog oca je postupak protiv svih građana i protiv slobode govora. Vrijeme je da se Crkva makne iz javnosti jer tamo joj nije mjesto. Neka lijepo propovijeda riječ Božju! Cijela naša obitelj je uz oca, on je za nas heroj, hrvatski Che Guevara", poručio je Komšić mlađi.

"Potpuno je nepotrebno da čovjeka od 70 godina zbog Facebook komentara transportiraju u 400 kilometara udaljen Sisak i sada ga opet vraćaju nazad. Biskup Košić iritira i namjerno provocira svekoliku hrvatsku javnost pa se ovakve i slične reakcije starijih ljudi koji su bili branitelj, mogu očekivati i dalje. Za mene je komentar napisan na Facebooku isti kao i izrečen na ulici. Ovu situaciju smatram potpunom institucionalnom glupošću i bilo bi dobro da se ubuduće izbjegnu ovakvi igrokazi da bi se pokazala nadmoć biskupa Košića. Potpuno je suludo što je uopće do ovoga došlo i treba se zapitati zašto je došlo. Zašto prijetnje nisu upućenje recimo šibenskom, dubrovačkom ili riječkom biskupu, je li se to biskup Košić zapitao", kazao je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno, koji ističe da je do cijelog slučaja došlo jer biskup Košić namjerno iritira i provocira hrvatsku javnost.

Podsjetimo, policija je postupala po prijavi sisačkog biskupa, koji je za N1 kazao: "Meni je žao što je uhićen jedan umirovljeni branitelj u Tisnom, kako o njemu kaže njegova žena, koji je k tome bolestan. Nadao sam se da će ga policija samo upozoriti da je kažnjivo drugima prijetiti, a on je meni 15. lipnja poslao poruku u kojoj mi psuje 'Crkvu i familiju' poslije čega je doslovno napisao: 'Zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro'. Ja sam tu prijetnju javio policiji, a ona postupa dalje po svojoj dužnosti".

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni: