Obrat na suđenju Klemmu - Tužiteljstvo izmijenilo optužnicu

Državno odvjetništvo više ne tereti predsjednika Udruge specijalne policije i zaštitara Josipa Klemma da je prisvojio oko tri milijuna kuna navodno izvučenih iz tvrtke Klemm security 2005. godine, nego da je taj novac, kako tvrde, nenamjenski potrošio.

Tužiteljstvo je u završnici suđenja Klemmu izmijenilo optužnicu, a Klemm će se o njoj ponovno očitovati na sljedećoj raspravi.

Premda je riječ o kozmetičkoj izmjeni koja zapravo nema nikakve pravne posljedice za Klemma bude li proglašen krivim, ova izmjena ipak zapravo znači priznanje tužiteljstva da nakon provedenoga dokaznog postupka više nemaju dokaze o tome da je Klemm na ruke primao novac koji je uz pomoć fiktivnih faktura bio “izvučen” iz njegove tvrtke, piše Jutarnji list. 

Naime, na glavnoj raspravi dvojica bivših okrivljenika, a kasnije ključnih svjedoka, Radovan Štetić i Hrvoje Zorović, dali su potpuno drugačije iskaze nego u istrazi - dok su bili okrivljenici govorili su da su poslovi koje je Klemm security imao s tvrtkama pod njihovim nadzorom bili fiktivni i da im je isključiva svrha bila da pomognu Klemmu da izvuče novac iz svoje tvrtke.

Klemm, koji je na prvom ispitivanju priznao djelo, nedavno je u svojoj obrani porekao krivnju, pojasnivši da se na taktiku priznanja svojevremeno odlučio kako bi spasio tvrtku.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: