Pogledajte kako je Bandić obnovio Savski most: inicijativa 1POSTOZAGRAD poručila da je to predizborna obmana

'Treba raspisati javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za njeno cjelovito uređenje koje uključuje i stvarnu, a ne lažnu sanciju Savskog mosta', upozorava Inicijativa

Recentna 'obnova' Savskog mosta, čije je stanje alarmantno i zahtijeva hitnu sanaciju, predstavlja rasipanje javnog novca, eklatantni primjer predizborne prevare i direktno ugrožavanje sigurnosti građana, upozorava platforma 1POSTOZAGRAD.

Jedini pješački most u Zagrebu vrišti za sanacijom, koju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećava već godinama, a na obećanju se ostaje jer nedavna 'obnova' uoči lokalnih izbora nije odgovorila niti na jedan stvarni problem tog mosta.

Platforma 1POSTOZAGRAD, konstantno upozorava na potrebu cjelovite obnove ne samo tog mosta, nego i Savskog okretišta objavljenim fotografijama na svom Facebooku još jednom je zorno zabilježila kako izgleda njegova konstrukcija.

"Savski most i okretište kod mosta povijesna su lokacija izlaska Zagreba na Savu i danas najživlje točke na zagrebačkim obalama. Prema njima se tako treba i odnositi. Ta lokacija premrežena je slojevima, sustavima i značenjima te traži kvalitetno i sveobuhvatno pripremljeni program temeljem kojeg treba raspisati javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za njeno cjelovito uređenje koje uključuje i stvarnu, a ne lažnu sanciju Savskog mosta", upozorava Inicijativa 1POSTOZAGRAD.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: