Porodica Havatmi iseljena iz stana na Dorćolu

Porodica Havatmi iseljena je iz stana na Dorćolu. Stan sa stvarima je zapečaćen, a Branka Havatmi i sin Tarik su ga napustila sa najneophodnijim potrepštinama. Tarik je odvezen kolima Hitne pomoći, dok je Branka Havatmi ostala ispred zgrade s građanima koji su nastojali da spreče iseljenje.

Kako je za Insajder rekla Branka Havatmi, ona je na kraju odlučila da se sama iseli iz stana.

Ona je rekla da bi njen slučaj trebalo da bude presedan jer je, navodi ona, neophodna promena zakona.

"Ovo je skandalozno. Ovo nikome ne bi trebalo da se dogodi. Zakon mora da se promeni kako bismo stali na put izvršiteljskoj mafiji", rekla je Branka Havatmi.

Kako saznaje N1, advokat porodice Havatmi je pisao žalbu Apelacionim sudu, Vrhovnom kasacionom sudu, kao i Visokom savetu sudstva na rad sudije. Za N1 je iz Vrhovnog kasacionog suda rečeno da će sutra odgovoriti na žalbu.

Kako prenosi Insajder.net, nekoliko desetina ljudi juče se okupilo u ulici Dunavski kej 20 na Dorćolu kako bi sprečili iseljenje, ali u tome nisu uspeli. Veliki broj pripadnika policije je bio raspoređen na ulazu.

Među građanima koji su se okupili da bi sprečili iseljenje bili su pripadnici Pokreta "Ne da(vi)mo Beograd", Pokreta Sedam zahteva, kao i profesor Đorđe Pavićević sa Fakulteta politčkih nauka i Džo bagerista.

Prethodno iseljenje, koje je bilo najavljeno za 4. maj, nije održano pošto su se umesto izvršitelja i policije pojavili samo građani koji su došli da pruže podršku Branki Havatmi i njenom sinu koji boluje od cerebralne paralize.

Problem je, podseća Insajder, nastao jer je zbog duga od 6.500 evra stan prodat na javnoj aukciji bez njenog znanja.

Izvršitelj Nenad Botorić, koji je prodao stan, nije danas dao izjavu Insajderu.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: