Postupak protiv Frikoma zbog dominacije na tržištu sladoleda

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv Industrije smrznute hrane "Frikom" d.o.o. iz Beograda radi utvrđivanja postojanja zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu distribucije i prodaje sladoleda.

Službena lica Komisije izvršila su nenajavljenu kontrolu prostorija, odnosno podataka, isprava i stvari na dve lokacije "Frikoma" u Beogradu, o čemu je kako se navodi, "držalac prostora i stvari obavešten tek u trenutku izvođenja uviđaja na licu mesta".

"Nenajavljeni uviđaj je instrument koji je na raspolaganju Komisiji za zaštitu konkurencije, na osnovu članova 52. do 55. Zakona o zaštiti konkurencije radi otkrivanja i sprečavanja akata ili radnji učesnika na tržištu, a koje za cilj ili posledicu imaju ili mogu da imaju značajno ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje konkurencije", piše u saopštenju.

Komisija je pozvala sve koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u tom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska 25, Beograd.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: