Prvi dan Bog stvori nebo i zemlju. Drugi dan postavi Bandića na čelo Zagreba

Društvene mreže gore na račun Bandićeve 17 godina duge vladavine u Zagrebu, a fore na njegovu fotelju u Zagrebu, postaju sve bolje i bolje

I tako, prošli su još jedni lokalni izbori, a u Zagrebu stanje ostaje nepromijenjeno.

Gradonačelnik metropole ostaje Milan Bandić, sviđalo se to Zagrepčanima ne. Njegova protivnica Anka Mrak Taritaš borila se do posljednjeg atoma snage, i dosad mu je stigla najbliže, ali to nije bilo dovoljno. Bandiće je osvojio svoj šesti mandat u Zagrebu, što nije učinio nitko dosad, a kako on tvrdi - "Niti neće".

Društvene mreže gore na račun Bandićeve 17 godina duge vladavine u Zagrebu, a fore na njegovu fotelju u Zagrebu, postaju sve bolje i bolje.

Jedna od urnebesnijih je izašla na popularnoj FB stranici 'Di su pare?' gdje je posebno oduševila fora na račun kokoši i jajeta. "Što je bilo prije, Bandić ili Zagreb?", pitaju se pitaju.

Još neki od smiješnijih komentara su i:  "Prvi dan Bog stvori nebo i zemlju. Zemlja je bila pusta i prazna. Svugdje se prostirala tama. I Bog stvori svjetlo i odvoji svjetlo od tame. Tako razdijeli dan i noć. To je prvi dan stvaranja. Drugi dan postavi Bandića kao gradonačelnika Zagreba".

Na istoj stranici postavili su i naizgled jednostavno pitanje: "Tko je bio zagrebački gradonačelnik prije Bandića?", no mnogi pamte samo njega, a drugih se političkih figura na čelu Zagreba niti ne sjećaju.

Da vas educiramo, prije Bandića na čelu Zagreba bila je Marina Matulović Dropulić, a ona je gradom vladala od 1996. do 2000. godine. Tada je stigao na vlast Bandić, no odstupio je nakon što je 2002. godine uhvaćen u pijanoj vožnji. Neko vrijeme je na njegovom mjestu bila Vlasta Pavić, no 2005. Bandić je ponovno preuzeo vlast u Zagrebu.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unapred smo zahvalni

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklamu ispod, unapred smo zahvalni: